Healthy earth programma:

Deze partij is opgericht voor de toekomst van mijn kinderen.

Ons programma voor de 2e kamer verkiezingen van 15 maart 2017. 

PARTIJ
Nu groeien kinderen op in een “hebbe hebbe hebbe” wereld.
Vrijwel iedereen is het eens, dat veranderingen in de wereld nodig zijn, omdat een steeds groter aantal mensen een steeds grotere druk legt op deze aarde. Mensen breiden hun consumptie steeds verder uit, gebruik van grondstoffen richt schade aan de bronnen van onze natuur en de dieren op deze wereld komen verder in de verdrukking.

Op de volgende pagina “2/8 Doel” laat ik zien hoe met het “Gezonde Aarde Model”(Healthy Earth Model) het landschap wordt verbeterd.
Om structureel de wereld om ons heen gezonder te maken, dan zijn ook aan andere maatregelen nodig, die verder op deze website worden besproken.

Dieren komen overal in de wereld in de verdrukking. Veel mensen willen helpen aan het voortbestaan van diersoorten. Maar niemand zal zo snel zijn auto laten staan. Toch is de enige manier om de planeet weer gezond te maken: meer ruimte geven aan de natuur. Dus de mens zal grond moeten teruggeven, een eenvoudige redenering, die uitgedragen wordt door de partij Healthy Earth.

WERELD
Meeste programma punten zijn toepasbaar op alle landen van de wereld. Maar als we deze ideologie willen uitdragen naar andere landen, dan zijn we alleen geloofwaardig als deze modellen en theorien eerst in Nederland toepassen.
Daarom heb ik een land nodig dat zich schaart achter de gedachte van een gezonde wereld en bereidt is het Healthy Earth Model uit te voeren. De meeste mensen zijn egoistisch en alleen bezig zich zelf te verrijken. Op zich zelf is daar niets mis mee, alleen gaat het vandaag de dag ten koste van een gezonde wereld. En ik zie niemand om mij heen die daar verandering in wil brengen. Dus als ik het niet doe, dan doet niemand het. Veranderingen kunnen alleen worden gerealiseerd van bovenaf, door de overheid. Want mensen gaan niet vrijwillig hun consumptie aanpassen.

Hier geen vage politieke beloften, maar een concrete meetbare oplossing voor problemen in de wereld. Zolang niet iemand met een beter alternatief komt, lijkt dit de beste keuze om op te stemmen.

DOEL
Wat we willen bereiken is:
a) een schone wereld.
b) nieuwe diersoorten (evolutie).
c) behoud van diersoorten (bio-diversiteit / bedreigde diersoorten).
d) verminder de klimaat verandering.

MODEL
Het gezonde aarde model (Healthy Earth Model) werkt als volgt…

Vandaag de dag is alles om ons heen door mensen gemaakt.
En dieren leven geisoleerd.

De huidige situatie

modelvoor.jpg

kan veranderen naar

modelna.jpg

Waarbij in de orange cirkels -> 50 % van het land voor de mensen is en in het groene gebied -> 50 % wildernis is.
Het groene gebied is overal met elkaar verbonden.

Wat betekent dat voor de mensen?
Woon je nu op een plaats, dat later groen wordt, dan verlies je je huis en je verhuist naar een oranje cirkel.
In het groene gebied zijn geen mensen of bedrijven, geen wegen, treinen of kanalen en geen boerderijen of nutsbedrijven. Hier groeien bomen, is water in vrije loop en wonen dieren. Aantal dieren zal toenemen en het aantal soorten dieren zal drie keer zo groot worden.
Als je nu woont op een plaats, dat later deel uitmaakt van een oranje cirkel, dan verlies je een gedeelte van je gebied. Dat geldt voor personen en elke andere vorm van rechtspersonen die grond beziten.
Om al deze grond vrij te krijgen voor wildernis, zal de overheid grond onteigenen en daarbij de eigenaren voor vergoeden.

Transport tussen oranje cirkels zal ondergronds zijn of door de lucht.

Toepassen van dit model is geen droom (utopie), maar kunnen we gewoon samen doen. Omdat het nodig is. En een plan dat grote veranderingen met zich meebrengt lukt alleen als de meerderheid er achter staat; alles kost tijd, ook in het denken van mensen is tijd nodig om te zien dat dit een goed model is.

Toepassing van het Healthy Earth Model is direct nodig op landen als Kenya, Tanzania, Uganda en omliggende landen, zodat olifanten meer ruimte hebben.
En toepassing op Madagascar geeft ruimte voor apensoorten. Als het model wordt toegepast op Rusland en China dan kunnen tijgers en hun prooidieren weer over het hele continent lopen.

 

EVOLUTIE MENSELIJKE PSYCHOLOGIE

cavewoman.jpg

In den beginne gebruikte de mens zijn instinct om te overleven,

tribe.jpg

later werden volkeren groter en botsen met elkaar, om reden van religie, taal en cultuur verschillen

napoleon.jpg

en mensen probeerden de wereld te veroveren.

ivoor.jpg

Op sommige plaatsen op aarde gaan normen en waarden nog te langzaam vooruit.

Daarom staan wij voor:

1/4 GRENZEN
Overal open grenzen voor goederen en mensen. Zodat jij elke grens binnen 20 minuten kan passeren, zonder enige visum restrictie.

2/4 NATIONALISME
Gevoel voor nationalisme mag geen deel uitmaken van ons denken en handelen, behalve bij sportwedstrijden en muziek.

3/4 MENSELIJKE VOETAFDRUK
Het bezit en de consumptie van elke mens (en andere rechtspersonen) moet aan grenzen gebonden zijn.

4/4 GEBOORTE BEPERKING
Op de aarde leven nu 7.000.000.000 mensen en het aantal mensen groeit nog steeds. De overheid zal maatregelen moeten uitvoeren, die echt het aantal mensen beperken. Daarbij zijn waarschijnlijk gedwongen maatregelen nodig zolang dat nodig is; denk daarbij aan sterilisatie nadat iemand een bepaald aantal kinderen heeft gekregen.

 

Jij kunt verhuizen naar het buitenland, maar de Koning is door zijn rol aan Nederland geplakt.

Als de Koning zegt “Het gaat goed met Nderland, want de economoie groeit weer!” (troonrede 2016), zijn dat dan de woorden van de de Koning of spreekt hij namens (als marionette) het kabinet van president Rutte?
Ik als president zou liever zien dat de Koning altijd zijn eigen mening uitspreekt en acteert naar eigen geweten.

Door zijn rol is de Koning meer gebonden aan zijn land dan wie dan ook, maar ook Koning van een land zijn, moet je verdienen.

De sociale zekerheid, overheidsdiensten en onze gezondheidszorg is van een hoog peil.

We moeten zorgen dat de zorg voor onze medemensen zo blijft en de mensen die hier aan meewerken waarderen.

ECONOMIE
Gezien van uit een gezonde aarde, gaan een “een groeiende economie”en “het gaat goed met Nederland”, niet samen.
Het huidige kabinet staat te juichen bij groei van de econoemie, maar Healthy Earth heeft als eerste doel het toepassen van het Gezonde Aarde Model (Healthy Earth Model).
Economische groei is leuk en vooruitgang is goed, zolang het ruimte laat voor een gezonde biodiversiteit.
Nu heeft de mens alle ruimte opgeeist.
Bij toepassing van het Healthy Earth Model zal veel kapitaal vernietiging voorkomen.
En hetzelfde aantal mensen gaat wonen op minder grondgebied. Het doel heiligt hierbij de middelen.
Mensen hebben al genoeg en om een gezonde aarde te krijgen zal grond terug gegeven moeten worden.

Gezondheid gaat voor koopkracht, dus als nu de economie te veel invloed heeft op ons milieu, dan heeft economische groei geen prioriteit.

Ontwikkeling in de techniek is belangrijk. Vooruitgang in transport methoden, medische toepassingen en andere gebieden zal gestimuleerd moeten blijven worden.

OVERHEID
De uitgaven en inkomsten van de overheid moeten openbaar zijn, zodat elke burger kan zien waar het geld dat wordt afgedragen naar toe gaat.

Als geld wordt uitgegeven, dan zal achteraf gekeken moeten worden wat het effect is geweest van de uitgaven en waar dit geld is gebleven.

De overheid zal zijn rol goed moeten vervullen en daarbij prioriteiten moeten zetten en afdwingen:
zo zal het gebruik van giffen in de landbouw moeten verdwijnen indien deze schadelijk zijn voor bijen.

Een nieuwe vorm van strafrecht moet mogelijk zijn, verbanning naar een eiland.
Bijvoorbeeld een veroordeelde pedofiel wordt geplaatst op een eiland waar geen kinderen zijn. Hij draagt een elektronische enkelband en zal dit eiland nooit meer verlaten.

BUITENLAND
Het huidige beleid van de afgelopen 60 jaar van overheids uitgaven aan landen in Afrika, dat blijkt altijd niet efficient.
Met de tot nu toe gevoerde politiek houdt Nederland actief de corruptie in Afrika in stand.
De oplossing moet gezorgd worden in ander lokaal beleid van bovenaf, wat alleen door politieke druk kan worden gerealiseerd.

NEDERLAND
Van het wetboek en de bijbehorende arresten moet een versie komen, die zo is geschreven dat iedereen het kan lezen en begrijpen.

Mensen die zich vestigen in Nederland kunnen de Nederlandse of Engelse taal leren. Om bij inburgering te eisen dat uitsluitend de Nederlandse taal heilig is, dat is een tikkeltje te arrogante houdig van ons.

SAMENWERKING
De partij Healthy Earth hoort iedereen en luistert naar andere meningen.

Samenwerken is een van de belangrijkste taken in politiek.
Dat kan als mensen elkaar waarderen en niet de nadruk leggen op fouten bij anderen, dus een gesprk ingaan zonder frustratie vooraf en het maken van comprimises met mensen.
Dus gezamenlijk uitwisselen van meningen en standpunten omtrent belangen en vrijheden van burgers en alle diersoorten.
Zowel in eigen gemeenschap als voor mensen en dieren in andere landen.
Overleg en rekening houden met de tegenkrachten, de andere belangen en de vaak lange weg om het ideaal van een leefbare planeet werkelijkheid te doen worden.

Echter samenwerking met een partij op basis van religieuze normen en waarden zal niet eenvoudig zijn.

BELEID
Uitgaven die worden gemaakt, omdat de overheid ons hier toe dwingt, moeten ook gedragen worden uithet overheids budget. Denk hierbij aan:
– Paspoort
– Enz.

email: info@healthyearth.nl

Uitgewerkte plannen voor het Healtht Earth Model staan op: http://www.actionmanifest.com

Kamer van Koophandel 66935172

Bank Rabobank NL46RABO0118756133

Leave a comment